Tulpa

Tulpa 5/5 (8)

Celá ČR Duchovno a mystika Události Záhady Zajímavosti

Co je pojem Tulpa? Tulpu objevíte v mystice, teosofii nebo paranormálním světu…..

Je to zhmotnění bytosti nebo myšlenkové formy s lidskou postavou, která je  vytvořena prostřednictvím intenzivní duchovní koncentrace. V moderní době praktici, kteří nazývají „tulpamancers“, používají tento termín k označení typu chtěného imaginárního přítele. Tito lidé – praktici považují za vnímavého a relativně nezávislého. Tulpy tak považují za psychologický než paranormální koncept. Ale je to vždy opravdu jen psychologický pohled? Co když nás opravdu obklopují v tomto světě? Věřte, že ano.

Tulpa může být oduševněny přírodními duchy nebo mrtvými. Reprezentují vlastní kvality z astrálních nebo mentálních úrovní, jako jsou emoce. Tento koncept se také používá v praxi magie.

Okultista William Walker Atkinson ve své knize popsal myšlenkové formy jako jednoduché éterické objekty vycházející z aur lidí, které se generují z jejích myšlenek a pocitů. V jasnovidnosti a okultních silách dále rozvedl, jak zkušení v okultismu mohou ze své aury vytvářet myšlenkové formy, které slouží jako astrální projekce, které mohou vypadat jako osoba, která je promítá nebo jako iluze, kterou lze pouze vidět.

Naopak v Tibetu budhističtí praktici popisují tulpy jako magické útvary generované silnou koncentrací myšlení.

Praktici věří, že tulpy jsou schopny komunikovat se svým hostitelem způsobem, o kterém cítí, že nepochází z jejich vlastních myšlenek. Někteří praktikující hlásí, že zažívají halucinace svých tulp. Praktikující, kteří mají halucinace, hlásí, že jsou schopni vidět, slyšet a dotýkat se svých tulp.

Také někteří věří, že tulpy, mohou být nástrojem zla a msty. Při velmi silné negativní duchovní koncentraci, se může negace převést pomocí svého Tulpy na lidi, místa nebo na věci v kterých praktik cítí zášť bolest nebo zlost. Touhle negativní energií se pomocí Tulpy vyvolá zlo až smrt daného člověka a nebo zničením věci či místa na kterou praktik se soustředí.

Každý z nás si Tulpu vytvářel v dětství. Pamatujete si dobu, kdy každý z nás měl svého imaginárního přítele? Věřil mu, hrál si s ním, byl parťák do pohody či nepohody?

Tak jste byli také praktikové a znáte svého Tulpu?

Zdroj: internet

Foto: Tracy Lundgren z Pixabay

 

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *