Nevídaný počet autonehod v průběhu léta v západních Čechách 4/5 (5)

Cestování Plzeňský kraj Události

Začátkem léta vzrostl nevídaně počet dopravních autonehod, kde nejčastější důvod zapříčinění je nedání přednosti.  Tato informace je potvrzena z autorizovaného servisu Renault Hornát Plzeň. Paní Radka Röschová z oddělení příjmu do servisu sdělila: „ Za devět let mé praxe jsem tohle nikdy nezažila. Zvláště v létě kdy jsou dopravní nehody v nižším počtu než v zimním období kvůli kluzké vozovce. Už dnes máme 25 vozů v čekací listině na opravu z dopravních autonehod.“ Tímto vzniká velký otazník, zda všichni řidiči v západních Čechách jsou správně připravený k řízení dopravních prostředků.

Včera 21. 7. 2016 byla způsobena nehoda v Plzni v Železniční ulici v 15.35 hodin osobou, který má pouze v platnosti půl roku řidičák, tento mladík je pouze ročníkem 1998. Svým jednáním kdy se pokoušel otočit o 180 stupňů své vozidlo značky Škoda Octavia, vytlačil mladou rodinu z vozovky a ohrozil tím zdraví dvouleté holčičky. Svědci dopravní nehody tvrdili, že bylo vidět nezkušenost v jednání mladého řidiče. Ten mladík při kontaktu s vozidlem Renault Fluence neuměl dál správně reagovat na situaci a svou křečovitým postojem vytlačil vozidlo až do protisměru, kde na štěstí nic nejelo. Úsměvné až k pláči je to, že poškozený si toho dne vyzvedl vůz z autosalonu, kdy při dopravní nehodě zhruba po 3 hodinách užívání si nového vozu, tak musel ho vrátit zpět k opravě. Poukázání na nový vůz byla pouze přepravní značka. Tato situace ukazuje na horkou hlavu mladých lidí a jejich řádná nepřipravenost v krizových situacích na silnici.

Další svědci při řízení motorových vozidel kolem Plzně odpovídali shodně: „ Je to hrozné, co na silnicích je vidět za řidiče. Jeden jede 30 kilometrů v hodině nalepený na volant a blokuje plynulost silniční dopravy a druzí jezdí bezohledně vysoko nad hranicí maximální rychlosti v daném úseku. Pak se nesmíme divit zvyšování agresivity lidí na silnicích.“

Ptáme se tak sami sebe, zda se to někdy změní nebo nikoliv.

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *