Tepličtí kriminalisté zlikvidovali zlodějský gang 3.4/5 (5)

Události Ústecký kraj

Tepličtí policisté ukončili řádění zlodějského gangu, který se na Teplicku od roku 2016 dopouštěl rozsáhlé majetkové trestné činnost. Hlavou zlodějské skupiny byl 38 letý zkušený 18 krát soudně trestaný recidivista původem z Litoměřicka. Gangu se podařilo prokázat jedenáct vloupání a krádeží. Skupina zlodějů zahájila svou činnost na Teplicku, když se její vůdce vloupal do garáže, kde odcizil dvě sady značkových kol s pneumatikami v hodnotě 70 000 korun. Jeho komplic zatím hlídal, aby je nikdo nepřistihl. Za další tři dny vydařená dvojice provedla další akci a to v prodejně jízních kol, kde si přišla na lup v hodnotě 114 000 Kč. Poté už pracovali jako na drátku. Vůdce tlupy se dokonce v lednu opět vrátil do již jednou vykradené prodejny jízdních kol, kde po překonání mříže a okna si odnesl jízdní kolo v hodnotě 70 000 korun.

Jejich dalším cílem byla prodejna nářadí, odkud si odnesli sekací kladiva, aku šroubováky rotační laser a další nářadí v celkové hodnotě 80 000 korun.

„Na základě práce našich operativců v závadovém prostředí jsme dospěli k názoru, že všechny tyto činy nám dělá jedna skupina. Následně jsme si tedy mohli všechny původně zvlášť řešené případy spojit a začít trestnou činnost doposud neznámých pachatelů dokumentovat,“ uvádí k průběhu vyšetřování zástupce vedoucího skupiny kriminalistů npor. Jiří Honák.

Policisté pracovali pečlivě a tak se celkem brzy dostali na stopu oné skupině pachatelů. Záhy se jim podařilo určit vůdce gangu, se kterým již muži zákona měli co dočinění.

Pomyslným hrobem zlodějů bylo vykradení prodejny s nářadím na Masarykově ulici, kde mimo jiné vypáčili starožitný trezor kde odcizili finanční hotovost. Prodejna byla napojena na PCO jedné z bezpečnostních služeb, jejíž pracovníci neprodleně vyrazili na místo činu, kde se jim podařilo pachatele vyrušit. Informaci o události i popis pachatele předali policii, která lupiče neprodleně zadržela.

Kriminalisté již na nic nečekali a zatkli zbytek skupiny zlodějů. Celková škoda, kterou tito výtečníci udělali byla přes 1 milion korun na odcizených věcech a 228 tisíc korun na poškozeném majetku. Všem pachatelům hrozí až osmileté tresty odnětí svobody.

(redakce)

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *