Premiér a členové vlády děkovali olympionikům Dosud nehodnoceno.

Celá ČR Hlavní město Praha Události

Praha – Předseda vlády Bohuslav Sobotka se v úterý setkal v Kramářově vile s českými medailisty z letošních olympijských her. Osobně jim poděkoval za skvělé sportovní výkony a úspěšnou reprezentaci České republiky.

„Českým olympionikům jsem držel palce po celou dobu konání her, všichni předvedli skvělé sportovní výkony a deset cenných kovů, které z brazilského Rio de Janeira naše výprava přivezla, je velkým úspěchem. Jsem rád, že jsem jim dnes mohl osobně poděkovat za úspěšnou reprezentaci naší země a popřát jim mnoho sportovních úspěchů pro další období. Naše vláda vnímá podporu sportu jako důležitou prioritu a proto na jeho podporu a rozvoj míří v rozpočtu na příští rokrekordní částka, před šest miliard korun. Z této částky by měla jít více než jedna miliarda korun na podporu sportování dětí a mládeže v klubech,“ řekl dle vládního komuniké premiér

Společného setkání se účastnili rovněž zástupci olympijského výboru v čele s jeho předsedou Jiřím Kejvalem a trenéři sportovců. Při této příležitosti našim olympionikům poděkovali také předseda Senátu Milan Štěch, předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček, vicepremiér Pavel Bělobrádek, ministr obrany Martin Stropnický a ministryně školství Kateřina Valachová.

(msn)

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *