V Chomutově mají největší zoologickou zahradu v Čechách 5/5 (1)

Cestování Ústecký kraj

Největší ZOO v České republice se nachází v Ústeckém kraji. Podkrušnohorský zoopark Chomutov leží nedaleko centra města Chomutov v oblasti Kamencového jezera.

Jeho výměra činí 112 ha, ale i přes svou rozsáhlost je jeho prohlídka velmi inspirativní. Jeho terén je mírně zvlněný a díky stromům budí dojem lesa. Proto se mu také říká lesopark za pěkného počasí je možno absolvovat prohlídku z motorového vláčku Amálka, kde je i průvodce který poskytuje výklad.

Tato ZOO se specializuje zejména na evropská zvířata. Velkou zajímavostí je Eurosafari – velký výběh, kde mohou návštěvníci pozorovat zvířata v přirozeném prostředí. Návštěvnici se tam mohou dostat pouze safari soupravou a spatří zde například zubry, koně Převalského, pratury, jeleny či muflony a také skotský náhorní skot. V případě nepříznivého počasí a bahnitého terénu souprava nejezdí. Mohla by totiž v rozmoklém terénu uvíznout.

Další zvláštností místního zooparku je budování skanzenu a statku. Návštěvníci se zde mohou seznámit s vývojem obydlí člověka, zemědělství a řemesel ve střední Evropě a také vidět využívání zdomácnělých zvířat.

Pro menší návštěvníky ZOO Chomutov je připravena zajímavá atrakce v podobě Safari Expres, tedy speciální safari souprava, díky které mohou návštěvníci ZOO pozorovat zvířata v jejich přirozeném stylu života (spatřit mohou například jeleny, zubry či muflony). Pro děti také pořádá chomutovský Zoopark řadu zajímavých akcí.

Parkoviště je před vchodem, v areálu je k dispozici občerstvení i možnost zakoupení suvenýrů a můžete vzít i své čtyřnohé miláčky.

(msn)

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *