V Praze se demonstrovalo proti kradení dětí 5/5 (2)

Celá ČR Události

Praha – 28. říjen je den státnosti České republiky. Dnešní den si v Praze na různých shromážděních připomenuli lidé různých zájmů. Celkem bez povšimnutí médií proběhla však demonstrace pod sochou Sv. Václava která se věnovala právům dětí a jejich rodičů. V 10. hodin dopoledne se zde sešli lidé, kterým vadí praktiky odebírání dětí z funkčních rodin, nevymahatelnost práv rodičů na děti po rozvodu a další nešvary současné doby.

Sešli se zde nejen sympatizanti, ale i bohužel lidé, které tato neblahá skutečnost postihla.

„Já jsem neviděl již rok svou dceru,“ říká pan Petr Lorenz a pokračuje, „jelikož její matka za spolupráce úřadu OSPOD a soudu v Kutné hoře mne o ni úspěšně připravila ačkoliv nebyl shledán jediný objektivní důvod. Jsou vyhotovené dva znalecké posudky ze kterých vyplývá, že jako otec jsem v pořádku. Přesto tyto posudky nejsou úřady ani soudem respektovány.“

Jak jeden z pořadatelů akce ing Aleš Hodina uvádí, tato demonstrace je upozornění na to, že stát málo chrání rodinné vazby, dochází údajně příliš často, že děti jsou odebírány z úplných rodin a dávány do ústavů nebo pěstounům, přičemž by bylo možné a i pro stát levnější pomoci řešit situaci dané rodině. Ovšem jak Aleš Hodina uvádí, tak okolo ústavů a pěstounů se vytvořil velký byznys, který nepřeje tomu, aby se pomáhalo rodinám, ale naopak odebírání dětí. Časté je prý také, že když se rodiče rozcházejí a řeší se další péče o děti tak státní orgány často staví rodiče proti sobě a nechávají je bojovat kdo z koho v péči o dítě, místo toho, aby řešil jak se praktickou stánku věci.

Jednou z účastnic tohoto setkání byla i modelka Vlaďka Šuleková, která bojuje za to, aby dostala do péče svého synovce, která je umístěn v dětském domově. Ovšem celá akce měla i svou humornou stránku, o kterou se staral známý písničkář Pepa Nos.

Průvod s transparenty oznamujícími, že rodiče mají svá práva se okolo 11 hodiny vydal na Staroměstské náměstí k orloji kde byl průvod rozpuštěn a demonstrace ukončena.

Je však smutné, že tento vážný problém naší společnosti neoslovil více jak třicet lidí, kteří zde dnes byli.

 

(msn)

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *