Navštívili jsme Dubaj

Navštívili jsme Dubaj 4.67/5 (15)

Cestování Zajímavosti Ze světa

Naše redakce se rozhodla navštívit několikrát zmiňovanou Dubaj ve Spojených arabských emirátech s pobytem u moře v hotelu Cove Rotana Resort. Naše očekávání bylo nesmírně veliké a sami jsme si nemohli představit, co nás čeká. Dubaj spousta lidé popisuje jako něco úchvatného co by měl každý zažít. I Leoš Mareš Dubaj miluje a rád sem jezdí na dovolenou. A my jsme se dlouho ptali proč? Tak jsme se rozhodli tuhle destinaci navštívit a nahlédnout do tajemství krásy tohoto místa. Opravdu je Dubaj tak kouzelné místo? Vždyť je postavená na poušti a jediná příroda okolo je jen poušť a moře. Tak pojďme se společně podívat na naše zážitky.

Let trval šest hodin z Prahy do cílové destinace Dubaj. Letěli jsme denním letem a musíme pochválit opravdu plnohodnotné jídlo na palubě letadla. První co mne při přistání napadlo, bylo jaký bude vzduch, všichni jej popisovali jako těžko dýchatelný v sauně. Při výstupu z letadla, než jsme nastoupili do transportního autobusu, jsme si říkali, že je to pravda.. Je to zvláštní, že na poušti je tak vlhký vzduch. Ale nic strašného. Už jsme se těšili na hotel, který jsme si vybrali za zajímavou cenu a také podle recenzí na internetu. Byl to již zmiňovaný pětihvězdičkový hotel Cove Rotana Resort. Přijeli jsme a opravdu, krásný resort, moc milé a vhodné vystupování zdejších zaměstnanců. Žádné vnucování a žádný bakšiš. Koneckonců je vidět, že je zde peněz dost. Jídlo luxusní, nikdy se nestalo, že by nám něco nechutnalo. Každý si vybere, i když sladkého tam bylo méně, než vám nabídnou třeba v Egyptě nebo Turecku.

Byli jsme zde devět dní a necítili, že bychom třeba chtěli domů. Jediné co nás trochu mrzelo, bylo, že program All Inclusive byl až od 11 hodin na pláži. Jinak hotel, pláž, moře a bazény s přepadem s výhledem na moře byly skvělé a hodnotíme 10 z 10.

Abychom nebyli pořád jen na hotelu, nebo na pláži, jsme vyrazili autobusem přímo do centra Dubaje, asi dvě hodiny cesty od našeho resortu. Tam nás čekal jiný svět. Ano opravdu jiný a mentalitou pro Evropany nepochopitelný. Všechno nej nej a samá soutěž v tom, kdo má více a větší. I když, i u nás leckdo soutěží v hromadění majetku a ukazování okázalosti svému okolí. Stavba umělých ostrovů, nejvyšších budov světa, největší akvárium světa, největší zlatý prsten svět a mnoho dalšího. Pro nás až přílišná marnivost. Zažili jsme opravdové krásné zážitky a nafotili mnoho fotek, ale je tam ale. Pro naši redakci Dubaj a nejvyšší věž světa Burdž Calífa stačilo vidět jen jednou na celý život. Město je krásné a čisté, pokud nenavštívíte původní Dubaj, kde jsou trhy a nízké domy. Tam tam bylo pro nás peklo a nesnesitelné horko, tam už nikdy.

Takže, pokud hledáte klid a moře, dovolenou na pláži, tak doporučujeme hotel jako je Cove Rotana, Skvělá cena, krásné prostředí pláže velkého resortu. Pokud hledáte nadměrný luxus hotelů jako Atlantis nebo slavná plachetnice Burj Al Arab a pokud máte i zbytečný velký obsah peněženek, tak si můžete zvolit i uměle vytvořené ostrovy s luxusními hotely. Ovšem kdo miluje přírodu a ne zrovna jen poušť, tak bychom mu doporučili jiné destinace.

Kam se máme příště vydat? Pište do komentářů a podělte se svými zážitky.

Pavel Kučera

foto: Pavel Kučera

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *