Bublina praskla nebo jen další příležitost k investicím do BTC?

Bublina praskla nebo jen další příležitost k investicím do BTC? 5/5 (4)

Nezařazené Události

Před nějakou dobu jsme psali o bublině Bitcoinu.

Odkaz na náš původní článek: https://press.pallasvictoria.com/2021/06/13/bitcoin-vynosna-investice-nebo-jen-nafouknuta-bublina/

Vzpomeňte si na obrázek našeho jednoduchého grafu a předpokládané bubliny. Psali jsem o tom, že někteří fanoušci věří, že BTC je teprve v začátcích a že lze na investici BTC ještě zbohatnou. Druzí včetně nás měli strach, že je to pouze bublina, která časem praskne. Kdo měl pravdu a kdo neměl, tak se podívejme na vývoj a naší minulé prognózy.

Bohužel tentokrát se dostal Bitcoin opravdu hluboce dolu. Nyní se nachází pod hranicí 30 tis. USD a stále klesá. Naše investice hlásí zhruba 50% ztráty.

Podívejme se na dva obrázky, jeden je starý rok a na náš nový. Vidíme, že bublina stále je, ale jen se časově prodloužila, což naznačuje nyní tvar oválu nikoliv kruhu. To také potvrzuje, že BTC byla nejspíš uměle udržována nad hodnotou 50 až 60 tisíc amerických dolarů a pokud padala směrem dolu, tak byl opět hnána velkými hráči směrem nahoru. Zde jsem se právě zmiňovali o tom, že se jedná o neregulovaný trh a tím spojený s velkou rizikovostí investice a velké volatility (míra kolísání).

Původní žlutá linie (původní obrázek) ukazovala průměrný růst BTC a kam BTC směřoval. Nyní žlutá křivka lehce klesá a naznačuje tak směr tendru BTC od začátku bubliny, která dle našeho názoru nemá dlouhé životnosti a zcela praskne. Nicméně se vše potvrdí až dle dalšího vývoje, kam BTC bude směřovat. Zda se bublina udrží a zase uměle poroste s vyvoláním poptávky po BTC anebo zcela praskne. Pokud bublina praskne, pak BTC se stabilizuje na průměrný růst hodnoty. Což dle našeho pohledu se Bitcoin může pohybovat dlouhodobě mezi 20 až 30 tisíc USD. Což je asi stabilizační jeho pravá hodnota této virtuální měny.

Otázka je, čím je to způsobené, zda situací na Ukrajině, inflací ve světě anebo pouze zájmem nezájmem investorů? Ale o tom si můžeme popovídat za nějakou další uplynulou dobu. Snad to pro Bitcoin neznamená úplnou smrt.

Věříme, že ne. Buďme s námi.

(Pavel Kučera)

foto: internet

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *