Nesmyslně drahé energie, mafie ve vládě a strach o budoucnost vyhnaly lidi do ulic. Pro premiéra země jsou to však jen proruští trollové

Nesmyslně drahé energie, mafie ve vládě a strach o budoucnost vyhnaly lidi do ulic. Pro premiéra země jsou to však jen proruští trollové 5/5 (2)

Hlavní město Praha Olomoucký kraj Události

Ačkoliv provládní média uvádějí jiné počty, tak dnes se podle policejních zdrojů sešlo na Václavském náměstí cca 120 000 lidí z celé republiky v protestní demonstraci proti politice vlády Petra Fialy. Složení demonstrantů bylo různorodé. Živnostníci, důchodci, státní zaměstnanci i zaměstnanci soukromých firem. Rovněž věkový profil oněch lidí byl stejně rozmanitý jako jejich povolání. Co je vyhnalo do ulic je strach. Strach o budoucnost.
Oficiálním svolavatelem je občan Ladislav Vrabel, organizátory Jiří Havel a Ladislav Vrábel, politicky nezařazení občané.
„Vidíme, že není možné se vyhnout problémům, do kterých nás současná vláda již zatáhla, ale chceme co nejrychleji zmírnit dopady a především se soustředit na co nejrychlejší nápravu škod a otočení politického směru, viz. Národní plán obnovy.
Demonstrace Česká republika na 1. místě! spojuje všechny organizace, strany i aktivisty napříč politickým spektrem, jimž záleží na budoucím směřování České republiky směrem k ekonomické stabilitě, k politické nezávislosti a k míru.
Jsme jako spolujezdec ve voze, jehož řidič se řítí k ostré zatáčce, ale přesto neustále přidává plyn. Je těžké si připustit, že už teď jsme v situaci, kdy můžeme ovlivnit pouze délku brzdné dráhy, nikoliv jistotu nárazu jako takového. K němu bohužel na podzim dojde. Buď se nám podaří přesvědčit řidiče, aby sundal nohu z plynu a dupl na brzdu (což je nepravděpodobné), nebo budeme muset udělat všechno pro získání kontroly nad vozidlem, abychom měli možnost náraz zpomalit a tím minimalizovat škody a zachránit co se dá. Zároveň už teď dáváme dohromady tým mechaniků, kteří nás vůz co nejrychleji opraví, abychom mohli opět klidně žít a společně hledáme lepší, rovnější cesty a spolehlivého řidiče,“ je uvedeno na internetových stránkách na podporu demonstrace.
Na této akci vystoupila řada řečníků a to nejen z řad nevládních politiků, ale i odborníků na dopravu, energetiku, medicínu, průmysl. Mluvil zde například europoslanec za SPD generálmajor Hynek Blaško, doc. Miroslav Ševčík děkan Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické v Praze, Ing. Ivan Noveský expert v oblasti energetiky, Ing. Zdeněk Jandejsek zemědělský inženýr, podnikatel a bývalý prezident Agrární komory ČR, JUDr. Jindřich Rajchl profesor na policejní akademii a předseda strany PRO a Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová právnička roku 2019.
Hovořilo se zde o tristní energetické situaci v České republice a jejími dopady na ekonomiku. Mluvilo se o příčinách současné situace, což nabídlo jiný pohled než který uvádějí mainstreamová média, která bohužel celou situaci svádějí jen na Rusko, ačkoliv ceny energií začaly stoupat ještě před válkou na Ukrajině.
Na přetřes přišla nejen ekonomická, ale i celková politická situace v České republice. Řečníci mluvili o likvidaci občanských svobod která nastala již za minulé vlády v souvislosti s nátlakem na populaci v souvislosti s očkováním proti Covid 19 nevyzkoušenými vakcínami. Bylo poukázáno na neblahé zdravotní následky očkování, na protiprávní rozdělování lidí a další nešvary Babišovy vlády. Ovšem ta nová si s ní nezadá.
Hovořilo se například o zavedení cenzury, ačkoliv ta je z ústavního hlediska nepřípustná, omezení svobody slova, odhalení napojení mafie na vládu a krytí tohoto všeho nejen ministrem vnitra ale dokonce i premiérem a dalších totalitních praktikách současné politické garnitury.
Ekonomové ukazovali cestu ven z katastrofální situace, ve které se naše republika nachází a také to, že současná vláda tyto odborníky odstavila na vedlejší kolej jelikož jejich navrhovaná řešení neodpovídají současnému ideologickému proudu, politici zase navrhovali politická řešení současné společenské krize.
Mezi pozvanými byl i premiér Petr Fiala, ten však této šance vysvětlit lidem své kroky nevyužil. Místo toho nazval oněch 120 000 demonstrantů hloučkem proruských trollů. Nebudeme tento krok hodnotit. To je na každém občanovi České republiky. Organizátoři a demonstranti vyzývali vládu k nápravě věcí, nebo k demisi a vypsání předčasných voleb. Pokud se tak nestane, demonstrace budou dle prohlášení organizátorů pokračovat.

fotogalerie z demonstrace: https://youtu.be/-CQO01A3Jy8

Samozřejmě že každá protirežimní názorová opozice  má i své odpůrce. Někteří provokatéři byly odhaleni mezi demonstranty a byli jednoduše odvedeni policií. Jiní odpůrci stáli pod vlajkou Ukrajiny u Národního muzea.
Jeden postřeh z celé akce je ale dost na pováženou. Z řečníků, ani z nikdo z demonstrantů nevyzýval k fyzické likvidaci prounijních politiků ani jejich příznivců, i když vůči těmto politikům padla vážná obvinění z trestných činů proti republice. Ze strany příznivců vlády se to říct nedalo. Někteří volali nejen po tvrdém zákroku policejních sil, ale dokonce i po střelbě ostrými náboji do demonstrantů, jelikož ta „rusácká pakáž“ nic jiného nezaslouží. Jenže tady nedemonstrovala žádná „rusácká pakáž“, ale obyčejní lidé kteří mají prostě jiný názor. Je tedy otázka kdo šíří nenávist.
(redakce)
foto: Miroslav Neumaier – Pallas press

Ohodnoťte, prosím, tento článek

1 thought on “Nesmyslně drahé energie, mafie ve vládě a strach o budoucnost vyhnaly lidi do ulic. Pro premiéra země jsou to však jen proruští trollové

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *