Je Covid - 19 vážné nebezpečí, nebo jen cílená manipulace s daty a strachem?

Je Covid – 19 vážné nebezpečí, nebo jen cílená manipulace s daty a strachem? 5/5 (10)

Události

V současné době hýbe světem a hlavně naší společností nemoc Covid 19. Množí se mnoho různých teorii, některé alarmistické, jiné flegmatické. Ale nikdo vlastně neví co a jak. Tedy nikdo… Běžný člověk neví. A tak vznikají fámy a konspirační teorie, což samozřejmě ničemu neprospívá. Ale…

Je ti několik velikých ale. Nemůže si za to všechno vláda vlastně tak trochu sama?

Už v první řadě chybí absence vědecké diskuse a veřejnost není seznamována s fakty. Byl stanoven jeden názor a přes to nejede vlak. Kdo se mu protiví, je umlčen. Politická garnitura si na pomoc přizvala doposud neznámé odborníky, kteří ovšem spíše papouškují povinný názor, který dostanou vojenským rozkazem od pana plukovníka Prymuly. Není pochyb, že plukovník Prymula je člověk znalý oboru a jistě je i odborník. Všeobecné lékařství studoval na Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Hradci Králové a na Vojenském lékařském výzkumném a doškolovacím ústavu JEP v Hradci Králové. Po skončení studia se začal věnovat hygieně a epidemiologii. Studoval také na Birminghamské univerzitě, kde získal mezinárodní atest v řízení nemocnic. Po návratu nastoupil na katedru epidemiologie tehdejší Vojenské lékařské akademie JEP. Věnoval se zejména problematice imunizace, podílel se na vývoji či studiu vakcín. Což je nyní velmi důležitý moment.

Je autorem několika publikací zaměřených na očkování či management ve zdravotnictví. V roce 2007 byl jmenován profesorem pro obor hygiena, preventivní lékařství a epidemiologie.

V řídících funkcích působil na pozici prorektora Vojenské lékařské akademie a v letech 2002 až 2004 byl rektorem akademie. Po reorganizaci vojenského školství pokračoval v letech 2004–2009 v čele jako děkan Fakulty vojenského zdravotnictví nově vytvořené Univerzity obrany. V letech 2009 až 2016 stál v čele Fakultní nemocnice Hradec Králové, odkud byl ministrem zdravotnictví vyhozen pro střet zájmů, jelikož podle závěrů ministerstva byl napojen na firmu Biovomed provádějící klinický výzkum pro společnosti z celého světa a kterou vlastnila Prymulova dcera. Pan Prymula rovněž spolupracuje se zahraničnímu farmaceutickými koncerny. Je vidět, že to je schopný manažer, úředník, možná i dobrý voják. Je ale fakt, že již velmi dlouho dobu není jeho oblečením bílý plášť a působištěm laboratoř. Že již dlouho dobu chodí v drahém obleku a působí v kancelářích. Ale kdy sám držel naposledy zkumavku v ruce a trávil hodiny u mikroskopu, že vyhrožováním zavírá ústa těm, kteří u těch mikroskopů stojí?

Je evidentní, že ve hře je zřejmě něco jiného než je zrovna zdraví obyvatelstva. Covid  19 je tak smrtelná nemoc, že musíme chodit na testy, abychom zjistili, že ji vůbec máme. A vlastně ani na testy chodit nemusíme. Stačí, že se k testování přihlásíme a už jsme pozitivní. Tak se krásně navyšovaly čísla nakažených a stále navyšují. Jen tak se dají ospravedlnit zásahy do svobod občanů, které si doposud nikdo nedovolil. Jen tak se dají „vysvětlit“ desítky tisíc zaniklých živností, které je nutné odstranit, aby tito lidé mohli pracovat v montovnách nadnárodních korporací, které již nyní drží otěže politiky v ruce. Jen tak se dá za potlesku davů ospravedlnit pohřeb demokracie. Mimochodem, testy (PCR), které se na detekci viru používají, nám pouze říkají, jestli je přítomna část virové RNA, ale nikoli celý virus. Tedy nejsou vypovídající o tom, jak hluboce je člověk infekční. Nakaženost koronavirem trvá přibližně týden, ale PCR pozitivita se může projevovat po týdnech až měsících, tedy výsledky jsou často falešně pozitivní. Jenže takový člověk je uznám jako nakažený, aniž by nákazu u něj kdokoliv potvrdil. A tak nám čísla nakažených utěšeně rostou a mocichtiví politici si mnou ruce. A jejich důvěřivé ovce se třesou strachem, zvláště když se jim to správně podá.

A mrtví? Kolik lidí zemřelo na Covid  19? Údajně několik jedinců. Ostatní zemřeli s Covidem. I ti, co je přejel vlak. Stačí že bylo rozhodnuto, že jsou pozitivní. Pitvy nikdo nedělal. Sám pan Prymula přiznal, že v USA a Německu se udělalo celkem 300 pitev. Dohromady. Jestli se nebezpečnost stanovuje takto, tak například rýma je doslova zabiják. Vždyť jen v zimě kolik lidí zemře s rýmou? A to i ti, které přejel vlak.

Politici zcela záměrně rozpoutali okolo této nemoci šílenství. Vyhrožování ministra vnitra občanům o zákazu večerního vycházení je ukázkou, jak se chová politik opojený mocí. Opatření totiž již dávno a zřejmě ani nikdy nebyla o nějakém zdraví. Je to moc utržená ze řetězu. A najdou se lidé, kteří věří v obrovskou závažnost situace. A přitom je to jen hra s čísly, informacemi a názory.

Již jsme si řekli, jak se falšují data o počtu pozitivních lidí. Stačí se zaregistrovat k testům a je to. Ententýky pozitivní, bez klobouku bos, negativní …

Máme již také spousty mrtvých. Ne na Covid, ale s Covidem. Kdyby byl autor článku pozitivní, tak dnes mohl doplnit číslo statistiky. Jak to? No, málem jej dnes přejela paní co si lakovala nehty, telefonovala a ještě se pokoušela i řídit. Takové úmrtí je jasný Covid 19.

Celé je to hra s informacemi. Nadpis článku: „Ke čtvrtku zemřelo již sto lidí na Covid“, je velice děsivý a proto přiláká pozornost. Ale je to velice zavádějící. Ke čtvrtku ti lidé zemřeli? A za jaké období? Kdybychom si pak přečetli podklady pro onu zprávu, zjistíme, že je to za poslední tři měsíce. Ale podle nadpisu to vypadá, že jen za den. Dále bychom zjistili, jak jsme si již řekli, že v oné statistice jsou zahrnuta všechna úmrtí. Ostatně pan Prymula to sám přiznal, že příčina smrti se dnes ani nezjišťuje, že vše je Covid. Kdyby nebyl Covid, tak máme stejný počet úmrtí, jen by to byla rakovina, selhání srdce, mrtvice, autonehody a tak dále.

Vláda prostřednictvím médií od začátku celé údajné pandemie mlží, lže, vyhrožuje. Zmiňovali jsme vzdělání pana Prymuly. Jenže například jeho odpůrci mají leckdy stejně kvalitní odborné vzdělání a proč tedy je nesmíme poslouchat? Proč je zde zamítnuta diskuse? Pokud je skutečně Covid 19 tak smrtelně nebezpečnou chorobou, tak by se na tom lékaři, virologové a další vědci měli shodnout. Vždyť mají stejná vstupní data. Není na tom něco divného?

V devadesátých letech naši zemi postihla pandemie chřipky, která nakazila více než 10 procent populace a vyhubila jedno menší okresní město. A kde byly roušky? Kde byly restrikce? Nikde. Mimochodem na chřipku umírá ročně 2000 lidí. Jsou ve statistice na chřipku, nebo na Covid?

Proč nebyl spuštěný epidemiologický plán? To jsou otázky, na které nechtějí vládní odborníci odpovědět.

Současné době děsí veřejnost prudký nárůst nakažených. Ono je to pochopitelné. Více testů, více nakažených. Navíc, když již víme jak testy fungují. Jsme opět u té manipulace. Nikde není ukázáno, kolik lidí bylo testováno například v červenci a kolik v říjnu.

Trochu jsme nastínili, jak lze snadno zmanipulovat veřejné mínění. Kdybychom místo Covid 19 uváděli ve stejných souvislostech třeba rýmu (mimochodem nemoc způsobená také jedním coronavirem), dnes se děsíme lidí s nudlí u nosu.

Na začátku jsme položili otázku, zda si vláda za současnou nedůvěru nemůže sama. Ve světle manipulací a mlžení, kdy jeden den ministr řekne co vláda udělá a druhý den je to jinak, když neexistuje spolehnutí na slovo politika, byl zoufalý výkřik plukovníka Prymuly aby vládě národ věřil poněkud prázdný a směšný.

Uveďme si pár čísel. Ve vztahu k populaci máme O,44% nemocných s Covidem, 0,95% populace má identifikován koronavir a 0,00829% zemřelo, jestli na Covid nebo s ním není jasné. Ovšem takto to média nepodávají. Ani nemohou, jelikož by to přestalo být zajímavé a lidé by přestali mít strach. A vystrašeným se dobře vládne, jak řekl rakouský kancléř Kurz.

(redakce)

foto: archiv redakce

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *